Завърши турнето на група “Гологан” в Будапеща и Братислава

|
С концерт на 6 март в Жичихо палац (Zichiho palaс) в Стария град на Братислава завърши турнето на група “Гологан” в двете централноевропейски столици.
След успеха си в Будапеща българските музиканти и поети Иван Христов (кавал, вокал), Петър Чухов (китара) и Емануил А. Видински (перкусии), заедно с американката Анджела Родел (вокал, тамбура) спечелиха публиката и в словашката столица. Концертът беше организиран от Българския културен институт с директор Елена Арнаудова, и Културния институт на община Стария град – Братислава, със съдействието на Петър Кръстев – директор на Унгарския културен институт в Братислава, и на Светла Кьосева – от българската общност в Унгария. Присъстваха много българи от Дружеството на българите в Словакия, словаци, както и представител на мисията на САЩ в Братислава. Композициите на “Гологан” предизвикаха не само овации и двукратно извикване на бис, но и разчувстваха сънародниците ни с интерпретирането на българския фолклор.
Късно снощи групата се завърна в България. На летище София музикантите дадоха автографи на свои нови фенове, спечелени по време на турнето.
В близките дни “Гологан” започва студиен запис на първия си албум.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *