Заглавията на ИК “Бард” този месец

|
Лоис Макмастър Бюджолд и Рей Бредбъри са перлите в майската програма на издателство "Бард". "Марсиански хроники", "Дървото на Вси светии" и "Нощен влак за Вавилон" са събрани в том втори на поредицата "Избрано" от Рей Бредбъри, предвиден да се появи по книжарниците на 25 май. От утре е на пазара "Криожега" на Лоис Макмастър Бюджолд.В началото на май излезе трилърът "Плашило" на Майкъл Конъли. "Най-добрият от най-добрите" (според в. “Ню Йорк Таймс”) връща героя от “Смъртта е моят занаят” в ужасяващ нов трилър. Принуден да напусне “Лос Анджелис Таймс” поради последните бюджетни съкращения, журналистът Джак Макавой решава да си тръгне с гръм и трясък и използва последните си дни във вестника, за да напише най-големия криминален репортаж в кариерата си.

Насочва се към Алонзо Уинслоу, шестнайсетгодишен наркодилър, който е в затвора, защото е признал извършването на жестоко убийство. Но когато навлиза в случая, Джак разбира, че така нареченото самопризнание на Уинслоу е измислено. Че момчето може всъщност да е невинно.

И Джак започва най-голямото си журналистическо разследване след случая с Поета, на когото дължи репутацията си. Преследва убиец, който действа под радара на полицията – и който знае за всеки насочен срещу него ход. Включително за Джак.

Цена 11.99 лв. Обем 368 стр.


 

"Сянката на умрелите - Империя в черно и златно" е първа книга от нова фентъзи поредица, с автор Ейдриън Чайковски, която феновете на Джордж Р. Р. Мартин със сигурност ще харесат.

Градовете-държави в Равнините живеят в мир от десетилетия. Те са бастиони на цивилизацията, благоденствието и доброто възпитание, защитени са от договори, търговски споразумения и вяра в благоразумието на своите съседи.

Но по краищата на познатия свят Империята на осите поглъща град след град с високо дисциплинираните си армии, бойните си машини и смъртоносното си Изкуство… А гладът й за завоевания е неутолим.

Единствен Стенуолд Трудан, застаряващ занаятчия, политик и ръководител на шпионска мрежа, разбира, че дългите дни на мир са свършили. Негова е отговорността да отвори очите на своя народ, преди вълната в черно и златно да е заляла Равнините, помитайки всичко по пътя си.

Но преди това трябва да опази собствения си живот от дългите ръце на Империята…

Епична драма за война, предателство и борба за оцеляване, в която шансът е на страната на врага.

Цена 14.99 лв. Обем 576 стр.


 

"Криожега" на Лоис Макмастър Бюджолд излиза като номер 167 от поредицата "Избрана световна фантастика". Невероятно, но факт - Майлс се завръща!

Има нещо гнило на Комар. Или нещо… „крио” на Комар? Какво става, когато криокорпорации от далечна планета хвърлят око на свят от Бараярската империя? И кого ще прати по горещата следа император Грегор Ворбара, ако не най-новия имперски ревизор с личен опит в криосъживяването? Няма спор – ред е стихийното бедствие Майлс Воркосиган да излезе отново на сцената. И нека бъде жега!

Цена 11,99 лв. меки корици; 14,99 тв. к. Обем 384 стр.


 

"Махалото на съдбата" от Айлин Гоудж е съвременен роман, базиран на случки от живота на три изключителни жени. По думите на авторката: "Махалото на съдбата" е история за едно възродено приятелство, за старата любов, за пречистващата сила на изкуплението в живота на три изключителни жени. Започва с предателството, което разделя Абигейл и Лайла, приятелки от деца, когато майката на Абигейл, икономка в семейството на Лайла, е изгонена. Години по-късно животът на Лайла се преобръща и тя отново се свързва със старата си приятелка, вече известна авторка на готварски книги. Лайла моли Абигейл за работа и получава мястото на икономка в дома й. Отмъщение ли е това, или крачка към възстановяване на старото приятелство? Вие преценете. Мога единствено да ви кажа, че ви предстои незабравимо пътешествие, което ме остави без дъх, докато го пишех.

Ще се събере ли Абигейл с голямата си любов от тийнейджърските години, брата близнак на Лайла, Вон? Покрусената от мъка майка, чиято дъщеря е загинала по време на пожар във фабриката на Абигейл – ще успее ли да открие богатата собственичка? Ще намери ли Лайла любовта след самоубийството на съпруга си? „Махалото на съдбата” предлага неповторимо преживяване и се надявам да му се насладите."

Цена 12,99 лв. Обем 496 стр.


 
"Златото на Кортес", корица

В края на месеца ни очаква още един трилър - "Златото на Кортес" от Пол Кристофър - една тайна от времето на Испанската инквизиция.

Докато издирва испански галеон в Карибите, археоложката Фин Райън и нейният партньор лорд Били Пилгрим откриват доказателства за изгубен ацтекски ръкопис. Носят се слухове, че безценната творба, създадена от Ернан Кортес, завоевателя, обвинен в ерес, разкрива тайната за местоположението на изгубения Златен град. Фин и Били скоро осъзнават, че не сами в своето търсене.

По същата следа върви и шефът на страховита религиозна група, готова да убива, за да се добере първа до ръкописа, както и милиардер социопат, който има свои собствени тъмни причини да желае да го притежава. Докато се опитват да намерят ръкописа и същевременно да останат живи, Фин и били попадат на една още по-голяма и много по-взривоопасна тайна. Тя ще ги отведе от джунглите на Юкатан до пустинята Сонора, където залозите са на живот и смърт, а играта едва започва.


По материали на издателство "Бард"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *