Започват снимките на нов детски филм

|
На 2 август в района на град Силистра ще започнат снимките на детския телевизонен филм „Легенда за Белия Глиган“.
Това е детската комедия по сценарий на Ивайло Джамбазов, Ивайло Пенчев и Костадин Костадинов. Филмът е своеобразно продължение на излъчения миналата година по БНТ детски филм „Резерват за розови пеликани“. Действието отново се развива зловещия „Санаториум за лечение на детското затлъстяване“, на брега на река Дунав. Илко, Емил и Ярослав (в ролите Стефан Щерев, Теодор Донев и Константин Чичев), заедно с останалите дебеланковци са подложени на глад и салатени диети от страна главния лекар Стоянов (Кръстьо Лафазанов), медицинската сестра Деница (Даниела Кръстева) и физкултурникът Пончев (Теодор Елмазов). В трудните моменти, храна и подкрепа на малките смелчаци отнова дава старият рибар Бай Ангел (Иван Джамбазов).
В „Легенда за Белия глиган“ пълничките, но изобретателни деца полагат неимоверни усилия да спасят от посегателство изключително ценно, златно, римско съкровище. Алчните иманяри, представащите се за археолози (в ролите Биляна Петринска и Емил Котев), решават че могат безнаказано да използват детския труд за свои цели. В помощ на малчуганите се появява и митично чудовище — Белия Глиган, пазителят на съкровището.
Режисьор на филма е Ивайло Джамбазов, оператор Ивайло Пенчев, а изпълнитгелният продуцент е студио СИНЕМАК. Филмът ще се излъчи по БНТ към края на 2004 година.
Екипът се надява продукцията да пожъне по-голям успех от първата част — „Резерват за розови пеликани“, който още преди официалната си премиера, спечели няколко престижни награди:
— Специална награда на детското жури за най-добър филм на четвъртия балкански фестивал на детското кино „Златна амфора“ — Несебър 2003 г.;
— Специална награда за най-добър детски филм на 28-ия международен фестивал „Златна ракла“ — Пловдив 2003 г.;
— Диплом за операторско майсторство на Ивайло Пенчев от 28-мия международен фестивал „Златна ракла“ — Пловдив 2003 г.
Пожелаваме успешни снимки на екипа!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *