Започва продажбата на билети за концерта на “Манхатън трансфер”

|
Концертът на легендарната вокална джаз формация е на 5 ноември 2011 в зала 1 на НДК, организиран по повод 30-годишнината от създаването на НДК и включен в ежегодния фестивал Мюзик Джем. Билетите са на цени от 40 до 90 лв. в Билетения център на НДК, онлайн и на касите на www.ticketpro.bg и неговите партньори.
През четирите десетилетия на музикалната си кариера, Манхатън Трансфер докосват сърцата на публиката в цял свят с въздействащите си вокали. Тяхната изключително успешна кариера е плод на дългогодишен опит, много труд и постоянство.

През 1972 г. в състав, включващ Тим Хаузър, Алън Пол, Джанис Сийгъл и Лорел Масе, те стават изключително популярни в най-актуалните джаз клубове на Ню Йорк. На едно от участията им са забелязани от собственика на Атлантик Рекърдс, Ахмед Ертегюн, и това става предпоставка за дългогодишни договорни взаимоотношения с лейбъла. Първият запис на Манхатън Трансфер е на парчето "Operator", госпел мелодия от 50-те години, която достига до № 22 в класацията на сп. Билборд и се превръща в първият им страхотен хит. Популярността им нараства стремглаво, следват много турнета и безброй участия. Групата издава и първия си едноименен албум “The Manhattan Transfer”. Малко след това парчето "Pastiche" ги среща за пръв път с Джон Хендрикс и това поставя началото на дълги и плодотворни взаимоотношения.

През 1978г. Лоръл претърпява тежък инцидент и напуска групата. Манхатън Трансфер намират новото си сопрано в Калифорния, в лицето на Черил Бентайн. След нейното присъединяване, групата издава следващия си албум "Extensions". С този албум Манхатън Трансфер остават в историята с двете награди Грами, които печелят – едновременно в категориите поп и джаз. Това са първите от поредица призове през успешната им музикална кариера. Следващата година, те печелят още една награда Грами в категорията "най-добра вокална формация" за интерпретацията на емблематичното парче “Route 66”.

След като веднъж се превръщат във фактор на световната музикална сцена, публиката и критиката няма как да останат безразлични към творчеството на талантливата четворка. Следват редица успехи, плод на много труд и любов към работата. През годините четиримата изпълнители моделират до съвършена симбиоза изключителната вокална техника, която ги превръща в едни от най-характерните и разпознаваеми вокални джаз формации. Албумът им "Vocalese", който демонстрира блестящо успешно разработената техника на изпълнение, им донася 12 номинации за Грами, от които Манхатън Трансфер печелят 3.

Следват многобройни записи и плодотворна работа, които окончателно превръщат Манхатън Трансфер в най-сполучливата вокална формация в джаз музиката. От 1980 г. до 1990 г. групата заема челно място в класациите на списанията Плейбой и Даунбийт, в категорията „Най-добра вокална джаз група”. Дългогодишният им професионален опит заедно и удивителната симбиоза, която Манхатън Трансфер постигат, допринасят за изключително успешната им музикална кариера. За 40 години на световната музикална сцена, групата надскача границите на познатата вокална музика и превръща джаз и поп пеенето в уникална хармония, покоряваща публиката в целия свят.
 

По материали на София мюзик ентърпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *