Започна второто издание на Летни музикални празници – Бургас

|
На 14. юли в Бургас със симфоничен концерт в зала Опера бе открито второто издание на Летни музикални празници, организирани от Оперно-филхармонично дружество - Бургас, Община Бургас и Министерство на културата.
За съжаление залата в сградата на Бургаска опера се напълни едва наполовина, въпреки интересната програма на откриването, включваща Увертюра "Карнавал" от Дворжак, Концерт за пиано № 1 от Лист, Сюита "Порги и Бес" и "Рапсодия в синьо" от Гершуин в изпълнение на Георги Черкин. Силно се надяваме, че останалите събития от богатата и разнообразна програма ще предизвикат повече и нтерес и ще са повече посетени от бургазлии и гостите на града, за да не се прекъсне, поради липса на публика, и това начинание, подобно на други музикални инициативи в морския град.
Летните музикални празници продължават до края на август. Следва на 18. юли гостуването на Малък градски театър зад канала - София с постановката "Ритъм енд блус" - музикален спектакъл на Румен Цонев. Гост на фестивала ще е и Музикален център "Борис Христов" с прожекция на биографичен филм за великия бас и рецитал на Петър Найденов.
В акцентите на Музикалните празници е и премиерата на "Кармина Бурана" на 23. юли. На 7. август оперен концерт ще изнесат Никога Гюзелев и негови ученици. Почитателите на операта ще могат да се насладят и на "Турандот" (3. август), "Набуко" (12. август) и "Мадам Бътерфлай" (21. август).
В програмата са застъпени и балетното и оперетното изкуство, симфонични концерти и мюзикъл.
Пълната програма на Летни музикални празници - Бургас 2009 можете да намерите в раздел "Покани".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *