Започна Националния симпозиум по скулптура в дърво “Ясна поляна 2004”

|
Шестнадесетото поредно издание на Националния симпозиум по скулптура в дърво “Ясна поляна 2004” започна на 13 юли на територията на кметство Ясна поляна.
Организатори на феста са община Приморско, кметство Ясна поляна и Съюза на българските художници – София.
За първи път тазгодишното издание на националния форум е с международно участие. След внимателен преглед на подадените конкурсни творби, комисия, назначена от Съюза на българските художници, определи в 16–то поредно издание на симпозиума участие да вземат авторите: Георги Великов, Никола Диков, Радослав Симеонов, Симеон Симеонов и Франка Фрители – Италия.
До организационния комитет на феста бяха отправени предварителни запитвания и молби за участие от Италия, Германия, Япония, Англия и др. Заявките си за участие, творците бяха задължени да изпратят по Интернет до 28–ми май включително. Допълнително от тях се изискваше да представят не само скица на творбата с която кандидатстват, но и пластичен проект от силикон, гипс или дърво. Допълнителното изискване бе въведено, заради големия брой кандидати за участие в Националния симпозиум по скулптура в дърво с международно участие “Ясна поляна 2004”.
Симпозиумът ще продължи до 31–ви юли тази година. Произведенията, изработени по време на феста ще останат на разположение на Община Приморско за украса на екстериора на населените места в общината.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *