Започна Net User 2

|
Днес, 22 октомври в Център за медийни изкуства "Интерспейс" на ул. Шипка 6 започна второто издание на Net User.
Net User е първата интер­нацио­нална и интер­дисци­плинарна кон­ференция в България, която дискутира и представя широко разнообразие от съвременни тендеции в Интернет, както и дейности, свързани с по-доброто теоритично и прагматично разбиране на световната информационна мрежа.
Второто издание на конференцията ще се фокусира върху технологии като: софтуер с отворен код и стрийминг медиа и тяхната употреба като творческо средство за различни артистични проекти. В програмата на конференцията ще се направи анализ на съвременните практики, проекти и технологии в сферата на стрийминг медията и употребата на софтуер с отворен код. Конференцията има за цел да даде шанс на всички участници да обменят идеи, контакти и опит в една конструктивна и енергична атмосфера.
На първия уъркшоп, воден от Милен Христов и Томакс Каулман беше представено radio.cult.bg, софтуер за работа на дигитално радио студио, проблеми и перспективи пред новата медиа.
radio.cult е дистрибутиционна среда за аудио излъчване. Платформата съдържа както готови софтуерни решения с отворен код, така и софтуер, разработен специално за проекта. Възможност за излъчване ще има всеки, който е регистриран потребител на уебсайта на самото радио: http://radio.cult.bg. Милен Христов сподели и основните проблеми, свързани преди всичко с техническото осигуряване и с авторските права на излъчваната музика. Очаква се скоро radio.cult.bg да има предавания и през ефира на Радио Алма Матер.
Конференцията се организира от Центъра за медийни изкуства Интерспейс в сътрудничество с Центъра за култура и дебат Червената къща и Орбител - Телеком от ново поколение, и продължава до края на седмицата. За повече информация вижте netuser.cc.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *