За историята и теорията на телевизионната комуникация

|
Издателство "Рой комюникейшън" пусна на пазара юбилейната книга на проф. Владимир Михайлов "Открита ли е телевизията?" точно навреме на 7 юли 2003 г., за неговия 60-ти рожден ден. Официална премиера на изданието засега не се предвижда.
Книгата е с подзаглавие "Кратка история и теория на телевизионната комуникация", като основните позиции на автора са изложени в главите: Методология, Изобретяване, Етапи/Организации, Журналистика, Изкуство, Специфика, Аудитория/Програма и Процес.
Научното изследване е развито в контекста на проблема коя е истинската телевизия - предаващата на "живо", от времето на записа, уеб трансформацията или тази, която тепърва ще открие Кирил Гоцев.
"Живата" телевизия е едно, в периода на записа телевизията става съвсем друга, дигиталните технологии и съчетаването с компютъра ни изправят пред трето, съвсем непознато телевизионно лице. Коренно различен принцип на телевизионната комуникация, коренно различна естетика на телевизионно творчество. Какво става? Открита ли е телевизията или тепърва предстои нейното откриване? - пита още от корица проф. Михайлов, а отговорите намерете сами - книгата можете да закупите от книжарниците на НБУ, ъгловата книжарница на ул. Шипка 6, книжарниците на Пингвините, Нисим, Български книжици (под Кристал) и др.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *