За новия брой на “Следва” – списанието за университетска култура

|
На 23 юни в клуб Артес (в Нов български университет) се състоя представянето на новия, двоен брой 8&9 на списанието за университетска култура "Следва".
За това издание говори дълго, но съдържателно Силвия Чолева, спирайки се на всички материали, включително впечатляващите фотографии. След речта й бях убеден, че трябва да имам това списание. Сдобих се с него. И щях да изпусна спирката си на връщане, вглъбен в него...
Екипът, създал този шедьовър, воден от Биляна Курташева, главен редактор, се е справил много добре. Не знам какво точно се разбира под "университетска култура", но според мен това е списание, което всеки интелигентен човек трябва да прочете. Материалите преливат един в друг, сякаш писани специално за този брой, подбрани много удачно и свързани с едно много добро оформление и безупречна полиграфия. В броя са публикувани и фотографии на Лиляна Дворянова и Мариела Киселкова - Мел (студентки в НБУ), които сякаш допълват материалите, правят ги по-богати и усилват удоволствието от четенето.
Трудно ми е да препоръчам отделна статия от брой 8&9 на "Следва", но задължително трябва да се прочетат "Мечтание за кафене "Средец" на Лора Шумкова и "АРТЕС" на Веселина Василева (последният описващ кафе-ресторанта, домакин на тази премиера). А текстовете на Фани Георгиева и Серхио Давила предизвикват освен към размисъл и към спор, който единствено отсъствието на авторите след четенето на списанието го прави нереализиран.
Списание "Следва" можете да откриете в книжарниците на НБУ, както и в центъра на София. Потърсете го! Заслужава си!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *