За писателя Милчо Левиев

|
"Живот в 33/16", авторската книга на Милчо Левиев, бе представена на 11 юни в рамките на програма "Писмена" от Салона на изкуствата 2004.
Зала 9 на НДК стана сцена на едно от най-интересните събития този сезон. Книгата е под редакцията на Борис Христов и се издава от издателско ателие "Аб" в поредица "Странници". Поредицата е започната с книга на Джони Пенков, който присъства в залата и взе активно участие в представянето с помощта на дайре. Заглавието "Живот в 33/16" е взаимствано от едноименния филм с разрешението на режисьора му Милан Огнянов. Художник на книгата е Яна Левиева. Писателят Милчо Левиев не изневери на призванието си и съвсем накратко разказа две случки от книгата. През останалото време вместо думи звучеше музика. Началото постави ученик от майсторския клас на Левиев, а след това се заредиха поздрави, в които дейно участие взимаше с импровизации и авторът. Особено впечатляващи бяха изпълненията на цигуларя Венци Тенев и фамилия, след които Вики Алмазиду и Милчо Левиев завършиха вечерта с блестящо съвместно изпълнение.
Наградата "Златно перо" за принос към българската култура, която бе присъдена на Милчо Левиев на 24 май, връчи Иван Минчев, а директорката на "Аполония" Маргарита Димитрова обяви участието на "гражданина на света" в началото на септември в Созопол.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *