За премиера на книгата “Свещената терапия”

|
На 25 май в книжарница "Писмена" - НДК, се състоя премиера на книгата "Свещената терапия" (том 2) с автор Зор Алеф - основател и ръководител на "Школа за Единното Учение", действаща в Русия и България.
В България на същия автор има издадени още "Кръстът на Посветения", "Практика на самостоятелното окултно лечение", "Отговори за непосветения"...
За разлика от майка ми, аз не можех да гоня никого и затова първите 2-3 години от практиката ми на духовна терапия, бяха жив кошмар. Не винаги това, което хората изсипваха от душите си, беше красивo - споделя автора. Така започва и самата книга, писана от действителността и случващото се на едно 14-16 годишно момче.
Оттогава въпросът какво е състраданието не ме оставяше нито денем, нито нощем - това е и в основата на книгата впоследствие. Завършва я на 22 години след 8-годишна духовна практика като лечител.
Авторът сподели и изумлението си от собствената си реакция, когато първото издание на "Свещената терапия" бива изгорено до последната книга по желание на основният кредитор за издаването й бивш ученик на Школата, "внезапно превърнал се в православен ортодокс". Тогава Зор Алеф разбира на какво го е научила "Свещената терапия" - да не се привързваш към плода си. Усетил безкраен покой. Благодарен съм и за това, че той ме принуди да простя. Бях поставен в позиция, в която да не простиш е непродуктивно действие! Прошката е най-изгодният и рационален начин да съществуваш в този живот.
Какво е това Свещената терапия? Книгата определя свещената терапия като наука за Воля, Любов и Жертва.
За Воля, защото шлифованата воля е главният инструмент на духовния целител. Да има ясна система какво прави, защо и по какъв начин!
Любовта е кръвта на духовното целителство, смисълът му и заради нея то съществува.
Под Жертвата трябва да се разбира сътворяване и освобождаване на качества, достойнства, сили, добродетели в душата на пациента, който търси подкрепа.
В духовното целителство категорично са неприети веклива самореклама, опит да се работи по ясновидски начин без да се вижда пациента, категорично неприемливо е от телевизионния екран да се дават прогнози. В духовното целителство нямат приложение контактьорските търсения на човека...
Плавно превъзпитаване на енергията! - това може да се научи чрез тази книга.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *