Звездите на Националния музикален театър в “Прилепът” в Бургас

|
Нашумялата нова постановка на „Прилепът” в Опера Бургас ще бъде представена на 5 август от 19 ч. със специалното участие на звездите на Националния музикален театър в София – Марио Николов и Валентина Корчакова.

В началото на лятото оперетата се превърна в актуално светско забавление, не само поради факта, че вече всеки в града може да посети Балът на ексцентричния принц Орловски, но и защото обичаната в цял свят оперета е емблематична за изкуството на Кралят на валса Йохан Щраус – син.
Прилепът” триумфира в Опера Бургас в постановъчната версия на режисьора Марио Николов, под палката на маестро Атанас Варадинов. Диригент на хора - Мариела Бончева, Танци - Недко Георгиев.
Оперетата "Прилепът" се играе в Бургас след отсъствие в афиша от над 30 години и сега много зрители могат да я видят за първи път. Спектакълът на 5 август е част от програмата на бургаския фест „Летни музикални празници” 2010. Гостите и жители на града ще имат удоволствието да видят в една от коронните си партии звездата на Националния музикален театър - тенорът Марио Николов, който гастролира често с ролята на Айзенщайн и в чужбина. Младата оперетна прима Валентина Корчакова ще изпълни ролята на Розалинда. Звездите очароваха морските меломани с първокласното си вокално майсторство и актьорска игра по време на премиерния спектакъл през юни, когато в препълнената Зала Опера публиката аплодира дълго своите фаворити, както и великолепните изпълнения на солисти, хор, балет и оркестър на Опера Бургас.

В „Прилепът” на 5 август в главните роли ще видим: МАРИО НИКОЛОВ, ВАЛЕНТИНА КОРЧАКОВА, ШМИЛЕНА СУЛТАНОВА, МАРИЯ ЦВЕТКОВА, СТАНИСЛАВА ИВАНОВА, ГЕОРГИ СУЛТАНОВ. Участват още солисти, хор, балет и оркестър на Опера Бургас.
 

По материали на Арт Мюзик ЦентърКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *