Знаменитият испански фламенко танцьор и хореограф Давид Перез ще бъде специален гост на Румба Афисионадо

|
На 21 април клуб “Studio 5” в София отново ще се превърне в зона, запазена за фламенко музика и танци. Българските виртуози Румба Афисионадо ще представят новата си песен “Не бе лъжа” с концерт, който обещава да се превърне във взривяващо страстите събитие, тъй като един от най-впечатляващите испански танцьори на фламенко и хореографи – известният Давид Перез - се отзова на поканата на музикантите да танцува на концерта им на 21 април.

Специалният гост на Румба Афисионадо тази събота е получил образованието си при легендата на фламенкото Манало Марин и усвоил уроците на най-добрите испански хореографи, Перез е лауреат на множество фестивали и конкурси и е танцувал в едни от най-известните фламенко театри (таблао). В кариерата си до момента той е делил една сцена с най-големите имена във фламенкото, като Пако де Лусиа, Есперанса Фернандес и Ниньо де Пура... В България Давид Перез ще бъде между 17 и 22 април за специален фламенко уъркшоп, организиран от школата Flamenco Alegria.

Прочувствената любовна песен “Не бе лъжа”, която публиката на 21 април ще чуе за първи път, е втори сингъл от предстоящия да излезе дебютен албум на Румба Афисионадо. Парчето е записано и мастерирано в Залцбург, а автор на емоционалния текст е един от тримата главни герои в групата - китаристът Цветан Андреев, който доказва, че може да разкрива сърцето си не само със своите струни, а и с думи. Песента потвърждава още, че страстната испанска музика и лиричните стихове на български език са изключително хармонична комбинация.


Концертът на Румба Афисионадо в “Studio 5” е на 21 април, събота, с начален час 22:30. Билетите са с цена 10 лв. и са достъпни в мрежата на Eventim.bg и Ticketplus.bg.
 

По материали на организаторите

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *