Зуко 103 идват отново за концерт в София

|
Столичната зала „Христо Ботев“ може и да се окаже тясна за любителите на специфичния, танцувален стил бразилелектро, защото на 24 октомври там ще ги събере обичаната от всички холандска група Зуко 103.
Когато през 1999 г. се появи нейният дебютен албум - "Outro Lado", тя беше обявена за най-интересната и оригинална група на клубната сцена, свиреща бразилектро(термин специално измислен, за да бъде стилово определена тяхната музика). До сега има вече 6 албума и безброй почитатели по цял свят, на които групата продължава да доставя удоволствие с уникалния си стил – комбинация от тропически ритми и електроника, бразилски поп и европейски денс. Преди три години възпламенявящият коктейл(както те се самоопределят) “Зуко 103” накараха почитателите си, дошли на първия им концерт в България, да танцуват до полуда и да очакват с нетърпение следващата чаша карнавално настроение. Е, тя не закъсня и се нарича “After The Carnaval” (“След карнавала“) – програма от последния албум на “Зуко 103“, която ще бъде представена в София.
Елегантна, изискана, жизнерадостна, стилна – това са само част от епитетите, с които може да се характеризира музиката на “Зуко 103“. Последният албум не прави никакво отстъплание от досегашните. Той е вдъхновен и записан основно в Рио де Жанейро. И естественно Рио оставя своя отпечатък в него. "Рио е съставен от различни малки светове - гета, буклукчарници и богати квартали… но музиката е навсякъде - във всяка дупка, капка, усмивка." Това са думи на солистката на групата - Лилиан Виейра, с които тя характеризира новия албум.
Топлотата и непринудеността на Рио се усеща в далеч по-акустичния в сравнение с предходните им записи, нов албум, а “преставянето му на живо ще е истински празник!”, заявява пианистът Щефан Шмид.
Концертът на “Зуко 103“ е в рамките на първия международен фестивал за уърлд музика “Meet the world”, който ще се проведе през октомври със съдействието на Столична община. На сцената ще се качат също музикантите от Испания “Калима“ – майстори на нуево фламенкото и безспорната нова звезда на Хландия - Неко Новела и неговата група.
Билети за концерта на “Зуко 103“ са в продажба на цена от 30 лв. и могат да бъдат закупени на http://ticketplus.bg, в Дюкян Меломан, на касата на НДК, в супермаркети “Пикадили” – в София, Варна, Ловеч и Велико Търново, във Фотосинтезис в Скай Сити Сентър. В деня на концерта билетът за вход ще бъде с цена 40 лв.
 

По материали на Джаз +Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *