Иванка Могилска представи дебютния си роман

|
“Места за загубване” – дебютният роман на Иванка Могилска бе представен на 6 декември, на Международния панаир на книгата.
Могилска има една издадена книга, стихосбирката “ДНК”, която е отличена в конкурса “Южна пролет”. Водещ на представянето на “Места за загубване” бе издателката Божана Апостолова (ИК Жанет 45). "Това е книга за градския човек, книга за търсенето, за посоките, срещите и разделите в огромния град", заяви Апостолова.
Впечатление за книгата на Могилска сподели и Силвия Томова, която допълни, че книгата е интересна с това, че изследва смеха, търси усмивките в сивия град, това е роман, в който читателят няма да се изгуби.
“Това, всъщност, е книга за намирането. Защото в нея е намерен образът на градския човек. На човека, който тича сутрин за офиса, а вечер гадае отражението си под неоновите лампи, сред какафонията на баровете и безсмислените думи на околните. Но това е и книга, която разрушава градския човек. Измъква го от ежедневното обкръжение и обръща вниманието на читателя към другия свят, отвъд улиците, задръстванията по кръстовищата, отвъд новините и рекламите по телевизията, отвъд всички онези обичайни неща, които ние виждаме всеки ден. И там, където се озоваваш, когато обичайният, познат град бъде разрушен — е сцената на едно преследване”, заяви Томова.
 

Игал АмирКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *