Идва VIII Салон на изкуствата 2003

|
Най-новият Салон на изкуствата, осми поред, беше представен на 9 май в кафе Мати в НДК. Тази година той ще продължи от 11 май до 30 юни и отново включва изключително богата и разнообразна програма. Заслужава си да отбележим сред тях Седмицата на испанското и ибероамериканското кино (10-16 май, кино Люмиер), изложбата World Press Photo (13 май - 1 юни, мраморно фоайе), пролетния Панаир на книгата (21-25 май, зала 3), VIII фестивал на европейските филмови копродукции (6-12 юни), Международния фестивал на малките театрални форми "Театър в куфар" (6-16 юни), Дните на Пловдив, Дните на китайската култура, изложбата "175 години от рождението на Христо Г. Данов", Фестивалът на поезията, програмата "Ефирна поезия" и мн. други.
Каталогът на Салона можете да намерите на страниците на НДК, но имайте предвид, че е в PDF формат и се сваля бавно (ZIP-версията е 41MB; какво да се прави, в НДК явно не плащат за интернет и нямат представа какво значи dial-up...). По-коректна програма на събитията от Салона на изкуствата можете да откриете на сайта на Програмата. Във всеки случай, екипът на Словото ви обещава репортажи от основните събития тук, на нашата страница за новини.
За тези от вас, които не могат да посетят София и НДК може би ще е интересна програмата "Ефирна поезия", чието излъчване започва от утре, 10 май, в ефира на програмите "Христо Ботев" и "Хоризонт" на БНР, както и по Класик FM Радио. Първата част от разноцветните листовки със стихове също ще бъде разпространена на 10 май (защо официално Салона се брои от 11 май, след като де факто започва на 10-ти така и не разбрахме). Стиховете от тези листовки след това ще бъдат публикувани в цяла книга, "Антология 2003", чиято премиера ще е на 20 юни в зала 7. От опит знаем, че самата книга на практика е недостъпна, затова любители на поезията - събирайте листовките!
Годишните награди за култура и изкуство ще се връчат в последния ден, 30 юни.
Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *