Известен американски диригент гостува в София

|
Известният американски диригент Миър Мински пристигна в София на 18 април, за да репетира с оркестъра на Класик ФМ Радио и да дирижира концерта на прочутото българско сопрано Цветелина Малджанска в Зала „България” на 22 април.
Маестро Мински ще проведе и авторски клас по диригентство в Националната музикална академия на 20 април.
Миър Мински е известен сред международната музикална общественост диригент. Критиците го определят като „чистокръвен музикант”, способен на „майсторски интерпретации”. Той е чест гост на водещи оркестри и е дирижирал повече от сто такива оркестъра по света, включително Мюнхенската филхармония, Израелската филхармония, Националния оркестър на Франция, Берлинския симфоничен оркестър, Баварския радио симфоничен оркестър, оркестрите в Токио, Чикаго, Париж, Милано, Рим, Мадрид, Будапеща, Барселона, Берлин, Бон, Франкфурт, Щутгарт, Базел, Берн, Амстердам, Варшава, Букурещ, Брюксел и много други.
През март 2005 г. Миър Мински дирижира „Сътворението” на Хайдн на концерт в Крайова, Румъния, посветен на жертвите от унищожителното цунами в Азия.
Повече информация за Миър Мински може да намерите на интернет страницата му на адрес: www.meirminsky.com.
Концертът на Цветелина Малджанска е част от цикъла "Българските диви" и ще включва арии из опери на Белини, Доницети, Дворжак, Верди. Билети за концртите можете да закупите от www.tickets-bg.com.
 

По материали на Информационната служба към Посолството на САЩ в СофияКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *