Изгряващата руска звезда Дима Билан с концерт в София

|
Един от най-харесваните млади изпълнители на Русия, Дима Билан, който придобива все по-голяма световна популярност, идва в България на 2 май за голям концерт в Зала 1 на НДК.
След явяването си на Евровизия кариерата на Дима тръгна шеметно нагоре. Световните музикални канали и класации показват завиден интерес към младия изпълнител, който достойно се изкачва към първите места.
Той е роден на 24 декември 1981 г. Завършва музикално училище, където е и солист на детския хор. Докато е в 10 клас Дима заминава за Москва, където участва в конкурса “Чунга Чанга”, дипломата си за участие получава лично от Йосиф Кобзон. По-късно се запознава и с първия си продуцент Юри Айзеншпиц. През 2005 г. получава две награди Russian Music Awards за изпълнител и артист на годината, а през декември същата година взима и две награди “Златен Грамофон”.
Новата 2007 г. донесе нов късмет на изпълнителя. Той стъпи на американска земя и даде да се разбере, че кариерата му на световна звезда тепърва предстои. От Ню Йорк, през Сан Франсиско до Лос Анжелис турнето му се превърна в едно от музикалните събития на най-новия континент. Последният концерт от турнето се проведе в най-красивия и най-голям концертен дворец – The Palace Of Fine Arts.
В момента Билан подготвя дует със световно известната певица Нели Фуртадо. Актуалният й сингъл “Say It Right” оглавява чартовете по целия свят, а третият й албум “Loose” дебютира под номер 1 в американската класация Топ 200. Съвместната песен на Дима и Нели е дело на Timbaland, с който двете звезди работят. Идеята за нея идва докато Дима е в САЩ заради турнето си там както и за да запише няколко нови песни.
 

По материали на Старс Рекърдс
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *