Издателство Аргус обяви победителите в конкурса “Еротика, секс, фантастика”

|
На 2 юни в зала 7 на НДК издателство Аргус обяви победителите от конкурса за непубликувани български разкази на тема „Еротика, секс и фантастика“.
Първо награда получава Ивайло П. Иванов, втората е за Ивайло Иванов – двамата автори са различни, макар и с еднакви име и фамилия. Три са третите награди – за Ценка Бакърджиева, Адриан Лазаровски (за разказа „Тесто стерон“) и Георги Малинов. Общо 50 са били участниците в това първо издание на конкурса. Наградите обявяваше Емануил Икономов, а ги връчваше Константин Тилев.
Сборникът с 14 от най-добрите разкази, участвали в конкурса и озаглавен „Секси хоризонти“ още не беше готов и не беше представен.
В самото началото на вечерта водещия Емануил Икономов говори за ново произведение на Велко Милоев - „Балкански случки, войни и легенди“ - книга, която също не е излязла от печат. Беше спомената и биографичната книга „Спомен за света Агоп Мелконян“, за която стана дума и на миналогодишния панаир, но която също не е готова.
Александър Карапанчев обаче разказа за книга, която вече съществува – сборникът на Петър Марчев „Идеалният роман“, спечелил миналогодишния конкурс на Аргус „Фантастика през 100 очи“. Книгата на Петър Марчев е излязла от печат тази сряда и още в четвъртък е имала премиера в родния град на автора – Казанлък. Иначе за конкурса „100 очи“ и за последния победител в него Емануил Икономов отбеляза, че „единственото му ограничение е пределът на авторското въображение“.
Адриан Лазаровски и Валентин Постников (вдясно) говорят за Моливко и Сръчко. Снимка © Мартин МитовВ края един от победителите в „секси“ конкурса, Адриан Лазаровски представи новата си книга, в която е съавтор с Валентин Постников - „Приключенията на Моливко и Сръчко в България“ (издание на ИК „България“, виж материал в Словеса). Двамата автори на най-новите приключения на Моливко и Сръчко споделиха общи проблеми за Русия и България – и тук, и там по-популярни напоследък са американските герои. Валентин Постников определи като любим български автор Борис Априлов и неговите истории за Лиско и пожела и на българските фантасти да станат по-познати в Русия. Руският писател сподели и колко важни са честите и активни контакти на публиката с авторите, колко държи премиерите му да са като театър – с игра, фокуси, песни. Какво е имал предвид можете да разберете и ако отидете утре (неделя, 3 юни) в 13 часа в книжарница „Хеликон Витоша“. Книгата на Постников и Лазаровски е готова и може да се закупи и онлайн от книжарница „Словото“.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *