Издателство “Феникс” открива новия сезон

|
На 18.09 издателство „Феникс” посрещна на следобеден чай своите гости в клуб „Before & After” по случай началото на новия работен сезон. Издателите на бестселъра „Подсъзнанието може всичко” представиха двете основни тематични линии на издателството.
Под мотото „Аз вярвам” излиза поредица за самопознание и саморазвитие. В „Before & After” бяха представени „Кокология” 1 и „Кокология” 2 от японците Тадахико Нагао и Исау Сайто, съдържащи занимателни психологически игри и тестове, „Wishpin” на Джеймс Соул, определена като „алгоритъм на успеха” и „ръководство за спонтанно реализиране на мечти”. Безспорен фаворит за спечелване на читателското внимание е книгата „Аз бях болна... и се излекувах” на Теодора Захариева – излекуваната вече онкоболна, която преди 2 години направи гладна стачка и осъди Министерство на здравеопазването заради липсата на лекарства. Художничката на корицата Евгения Тотева – Жени демонстрира уникална техника за рисуване с пръсти. А група младежи разиграха пред публиката тестове включени в „Кокологии”-те и показа, че освен полезни, те могат да бъдат и забавни,
За книгите от втората тематична линия издателите казват, че са „криминални, реалистични, креативни, критични, еротични – с една дума креалистични”. До момента от поредицата „Креалистична литература” са излезли книгите на Йордан Матеев „Смърт край морето”, „Последната жътва на Козлета”, „Книга написана на пясък” и „Смъртоносен гняв” и „Раждането на тигровата акула” от Веселин Стаменов.
„Феникс” прави първата от множество крачки за насърчаване четенето на български автори и обяви, че ще раздаде безплатно 3 000 екземпляра от „Креалистична литература” на пътуващите с метро. Кампанията ще се проведе от 23 до 26 септември от 9 часа на метростанция „Сердика”.
На събитието издателят Ивомир Димчев връчи на представил на Столична община протокол за дарение на 1000 екземпляра от „Пътеводител за саморазвитие на тийнейджъра и ученика” в полза на деца в неравностойно положение с надеждата, че това ще бъде техният истински пътеводител в живота.
 

Бистра ГеоргиеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *