Изкуството на биг бенда с Хилда Казасян, Васил Петров и Орлин Павлов

|

The Art of Big Band е името на музикалното събитие, което на 26 април, петък, в зала 3 на НДК, ще събере на една сцена Хилда Казасян, Васил Петров и Орлин Павлов, заедно с Биг Бенд Брас Асоциация с ръководител Ангел Заберски.


Трима от най-обичаните и популярни джаз и поп изпълнители на България и най-добрият български биг бендов оркестър подготвят неповторимо музикално преживяване с едни от най-красивите джаз мелодии на 20-и век. Сред парчетата, които ще изпълни чаровната и харизматична Хилда Казасян, която в края на миналата година представи поредния си албум “Jazz & Me”, са “Fever” и “One Note Samba”. Репертоарът на Васил Петров, изпълнител с широки професионални интереси в областта на джаз и поп музиката, работил с всички биг бендови оркестри в България (включително и с оркестъра на Вили Казасян), ще включва песни като “The Lady Is A Tramp” и “Killing Me Softly”. Изпълнението на прекрасните “Night and Day” и “Feeling Good” е поверено на Орлин Павлов – усмихнатото и много позитивно лице на съвременната поп сцена, който в последните години се справя успешно с най-разнообразни артистични проекти, и смело експериментира с различни музикални сътрудничества. Докато за Хилда Казасян и Васил Петров работата с биг бенд е естествена част от професионалния им живот, то за Орлин Павлов това е ново творческо предизвикателство, в което той с радост се впуска.

Освен джаз стандарти, в рамките на The Art of Big Band ще прозвучат и авторски композиции на Ангел Заберски, създадени и аранжирани специално за Биг Бенд Брас Асоциация. Оркестърът, който през лятото на 2012 издаде първия си албум “Високо напрежение” (предимно авторски композиции на Ангел Заберски), вече няколко години работи активно за популяризиране на изкуството на биг бенда в Българи – както със самостоятелни инструментални концерти, така и със съвместни концерти с изпълнители с богати гласови възможности и ярко сценично присъствие като Хилда, Васил и Орлин.

The Art of Big Band се организира от Брас Асоциация и НДК и е част от 18-ото издание на Салона на изкуствата 2013, чийто продуцент е Националният дворец на културата.

БИЛЕТИ: В билетния център на НДК и в мрежата на www.eventim.bg.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *