Изложба на украински художници в Бургас

|
На 12 август в Бургаски свободен университет бе открита изложба на украински художници, във връзка с честването на 18 години от независимостта на Република Украйна, обявена на 24. 08. 1991 г.
Изложбата се организира за втора поредна година, като миналата година беше част от Седмицата на украинската култура. Тази година отново организатор е сдружение „Диаспора Украйна” – гр. Бургас, със съдействието на Община Бургас и Украинското консулство.
На откриването на изложбата присъстваха Петър Парушев - началник на отдел "Култура, маркетинг и реклама" към община Бургас, и генералният консул на Република Украйна във Варна г-н Володимир Пасичник. Олег Микита, председател на съюза на художниците в Лвов, подари на общината и консулството на Украйна по една ръчно изработена ваза-уникат, в знак на благодарност за организацията на събитието. Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати специално поздравление до художниците.
Изложени са картини от 11 художници, сред които Димитро Хунтс, Олександър Николаевский, Олга Падовска, Игор Гавришкевич, Стефан Шкира, Елена Кормухина, Олга Лукивска. Специалното участие в изложбата е на художничката Емилия Михайлик от Беларус.
Експозицията от картини ще остане в Бургас до 17 август, след което ще бъде представена във Варна и Русе.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *