Изложба “Традиции” тръгва по света

|
Държавният културен институт към Министъра на външните работи ще представи фото изложбата "Традиции" на младия фотограф Александър Михайлов в галерия "Академия" в сградата на НХА.
Изложбата ще може да бъде видяна между 16. и 20. декември 2007 г., преди да започне своето пътуване по света, за да представя България.
"Традиции" е авторска селекция от 30 голямо-форматни фотографии, посветена на традиционни български обичай. Тя представя експресивна и стилна картина на някои от най-екзотичните български обреди, характерността на ежедневния бит, включително мигове от живота на различни етноси и религии съжителстващи в нашата страна. Сред обичаите, показани в експозицията, са Тодоров ден, Богоявление, бдение в Кръстова гора и на Демир текке, Казалбашки панаир, сватбен ритуал от Рибново и др.
Визуалното изследване на фотографа-документалист Александър Михайлов е отнело близо четири години и хиляди километри по пътищата на България. Измежду огромното количество кадри, той избира 120, които са публикувани в луксозен каталог с текстове за произхода на обичаите и нравите уловени във фотографиите. Представянето на изложбата включва 30 цифрови разпечатки на канаваца.
През следващата година изложбата "Традиции" ще посети над десет дестинации по света, ще бъде представена и в Европейския парламент.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *