Изложба фотографии на Недко Недев в галерия “13-о стъпало” в Бургас

|
Плакат за иложбатаНедко Недев ще представи своята изложба фотография в галерия „13-то стъпало” на 23 януари 2014 г., съвместно с известния български фотограф Златко Латев.
Колекцията е предоставена с любезното съдействие на Фотоакадемия и Международния месец на фотографията. Почетен гост на събитието ще бъде Гаро Кешишян.

85-годишният доайен на българската фотография е роден на 14.02.1928 г. в гр. Първомай. Работил в театъра на Димитровград, а след това в ДО Българска фотография и там е до пенсионирането си. Първата си самостоятелна изложба прави през 1955г. Изложбите му са представяни в София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Казанлък, както и в Румъния, Унгария, Турция и вече бившите СССР (Съветски съюз) и Чехословакия. Носител е на златен, сребърен и бронзови медали на FIAP. През 1970г. защитава званието фотограф художник. През 2008г. Недко Недев става първият носител на учредения от НСФА плакет на името на Янка Кюркчиева за принос в развитието на фотографията в България.
Работи в почти всички фотографски жанрове – реклама, театър, естрада (години е снимал Златният Орфей – международен фестивал на българската забавна песен), пейзаж. Любимият му жанр е портретът.

Изложбата ще бъде открита в четвъртък - 23 януари 2014 г. от 18 часа.
Галерия „13-то стъпало”
Ул.”Александровска” № 78
Гр. Бургас


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *