Индия и Непал гостуват с уникални фотографии в Бургас

|
Многоцветна и екзотична експозиция от фотографии подреди в понеделник в изложбената зала на Регионална библиотека "П.К. Яворов" бургазлията Драгомир Димитров.
Авторът не е просто човек нарамил камерата, той е известен учен в областта на източните науки, затова цветните изображения отразяват неговия пряк контакт и специфичен поглед на две далечни страни Индия и Непал.
Шантиприя, както държи да бъде наричан е роден в Бургас през 1973 г. , а първите си стъпки във фотографията прави 9 годишен. През 2000-2004 г. завършва доктурантура по индология и тибетология, а от 2004 до 2007 г. ръководи Непалско-германския проект за каталогизиране на ръкописи като директор на Непалския научен център в Катманду. От 2007 г. д-р Драгомир Димитров е научен сътрудник в Марбургския университет в Германия.
С приятна музика и аромати авторът откри изложбата. Фотографиите бяха от градове с древна история в Индия, звучащи непознато и трудно произносими за присъстващите - Калимпонг, Удайпур, Джайсалмер, селища в Непал - Бхактапур, Бодхнатх, храмове в Непал - Чхангу Нараян, манастира Шечен, Бодхнатх . И разбира се красотата и величието на Хималаите с върховете Еверест, Чхола, Пумори. Публиката беше привлечена от перфектното качеството на фотосите и от възможността на прекият контакт с тези уникални и почти недостижими за обикновения човек места.
Фотоизложбата "Индия и Непал en fase" ще остане в Бургас до 19 септември и ще бъде отворена за посетители всеки делничен ден от 9 до 18 часа.
 

Соня КехлибареваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *