Инсмут се събират през 2010 г.

|
Четвъртият рожден ден на радио Тангра Мега Рок ще бъде отпразнуван със супер концерт в столичната зала "Универсиада" на 24 март 2010 г.
Организаторите разпространиха следното съобщение:
 
След като стана известно, че в шоуто ще участват "Ер малък" и "Odd Crew", третата банда, която се включва, е "Insmouth".

Идеята на екипа на радиото е да отбележи 4-тия рожден ден с един подчертано български концерт, в който ясно ще доминират по-твърдите ноти и ще ни срещне на живо с групи от четири поколения в българския рок.
Очаква се скоро обявяването на четвъртата група, както и информация за билетите.


Insmouth – най-влиятелната кросоувър група в историята на България!

Преди да излязат в нерегламентирана почивка през есента на 2003-та, за период от 5 години те се превърнаха в истински култ за българските ъндърграунд фенове. Вместо, както повечето български групи в онова време да се оплакват от “тежката ситуация”, Insmouth репетираха непрекъснато и се учеха да свирят собствената си музика, дори и “с вързани ръце под леглото.”

Групата успя да направи историческите албуми "3D Freak Accelerator" (1999), "Lara-Croft" EP (2000), "Cross Over The Crossover" (2002) и съответно хитове като "Shakalakamuthafaka", "Despair", "Sexulted", "Freak" и др.

Концертната сила на Insmouth стана пословична, не само на концертите, в които подгряваха Soulfly, Suicidal Tendencies, Anthrax и Pyogenesis, но и на едно много успешно турне в Германия (2000) и участие на фестивала Sziget в Будапеща (2002)! Феновете все още говорят за онзи смазващ концерт на Insmouth в напълно разпродадения и пръскащ се по шефовете клуб "Mr. Punch" в София, на 30 ноември 2000, когато 900 души публика присъстваха и създадоха едно от най-яките концертни събития в модерната българска музика изобщо.

През 2003-та, китаристът Вихър Цончев се ожени за бразилска спортна журналистка и замина да живее в родината й, вокалистът Стефан Йорданов – Stiff основа проекта Redrum и това означаваше край за Insmouth. Но сега, култовата група се завръща в оригиналния си състав за един исторически концерт – на 24 март 2010, в столичната зала "Универсиада", специално за 4-тия рожден ден на радио Тангра Мега Рок, заедно с ЕР МАЛЪК и ODD CREW!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *