Информация за концерта на Кататония

|
Нова музикална агенция разпространиха следното съобщение: НМА има удоволствието да представи за първи път в България легендарните шведски дарк метал легенди KATATONIA на 8 Април, четвъртък, 2010 година в зала "Христо Ботев".
Билетите са на цени 20, 30 и 40 лв. и са в продажба от 1 февруари 2010, като цената от 20 лв. е вече изчерпана, а цената 30 лв. е до 1 март 2010. Билети се продават на касата на НМА в София, както и онлайн на www.newmusic.bg

KATATONIA са формирани в Стокхолм, Швеция през 1991 година. Ранните албуми на KATATONIA се характеризират с преобладаваща меланхолия и често са класифицирани като doom metal. По-късните албуми на Katatonia прогресират в един по-широкообхватен звук, с модерно звучене включващо симфонични и алтернативни аранжименти и по-тежки рифове като цяло.

Последният албум на KATATONIA, издадения през 2009 "Night Is the New Day", е приет възторжено от критика и публика и групата предприема дълго европейско турне под името "New Night Over Europe Tour 2010" което включва и България на 8 Април 2010 в столичната зала Христо Ботев.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *