Испанката Бебе идва за първия си концерт в България

|


На 14 февруари в Sofia Live Club популярната испанска латино поп певица и актриса Бебе (Bebe), прочула се с хита си “Malo”, ще изнесе първия си концерт в България по покана на OFF ON Entertainment.

Пълна с енергия, ексцентрична и оригинална, Бебе пристига  в навечерието на двата празника, Трифон Зарезан и Свети Валентин, за да представи пред българските си фенове изцяло различния си, трети по ред албум - "Un pokito de rocanrol (A little bit of rock ´n´roll)".

За разлика от първите й два албума, в този преобладава рокендролът, примесен с агресията на пънка и изпълнен с много енергия. Самата тя го определя като по-див и с много чувство за хумор.

Записан в Париж и продуциран от един от най-влиятелните френски продуценти,  Рено Летанг, който стои зад артисти като Manu Chao, Sergent Garcia, Claude Nougaro, Jane Birkin, Feist и The Silencers.
Билети за събитието могат да бъдат закупени предварително в мрежата на Eventim. Първите сто билета ще са на промоционална цена от 25 лв.

Бебе е испанска певица и композитор, активист и бунтар от Валенсия, Испания. Прочува се с хита си “Malo” от дебютния й албум "Pafuera telarañas (Out With The Cobwebs)", който се бори срещу насилието над жени.

През 2004 г.  печели първата си награда Ondas за пробив и има 5 номинации за Латиноамериканските "Грами" награди. Същата година е отличена четири пъти на церемонията Premios de la Música (най-значимите музикални национални награди на Испания) за: Най-добър поп албум, Нов автор, Нов изпълнител, Най-добър видео клип – “Malo”.

През 2006 г., когато е на върха на славата, Бебе съобщава, че прекъсва музикалната си кариера, за да се отдаде на киното. През 2007 г. BEBE печели кино наградата Goya за Най-добра песен към филм за "Tiempo pequeño" (Small Time) от "La educación de las hadas" (Fairies’ Education).

Две години по-късно се завръща с албума си "У" (And). Той се изкачва на върха на класациите, става платинен, номиниран е за Латиноамериканските "Грами" награди и за най-добър световен албум на 2009 г.

В началото на 2012 г. Бебе пуска хита “K.I.E.R.E.M.E”, който е пилотен сингъл към новия й, трети студиен албум - "Un pokito de rocanrol" (A little bit of rock ´n´roll).Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *