Испански ритми в зала 1 на НДК преди Коледа

|
Испанска страст, горещ ритъм, зрелищни костюми, завладяващи музика и танци - това е танцовото шоу „Cambio de Tercio”. На 21 декември зала 1 на НДК ще бъде разтърсена от фламенкото на най-известните испански танцьори Анхел Рохас и Карлос Родригес и техния Nuevo Ballet Espanol.
Спектаклите на двамата световноизвестни хореографи жънат огромен успех в цял свят. Публиката ги приема като най-горещата танцова сензация от Испания. Рохас и Родригес ще бъдат на българската сцената заедно с 15 танцьори и жива музика. Спектакълът „Cambio de Tercio” е игран вече на десетки световни сцени, при напълно разпродадени зали и нестихващи овации на публиката.
Младите хореографи грабват аудиторията с богатството от танцови изразни средства, които използват и брилянтните изпълнения на танцьорите. Когато печелят първа награда на Spanish Annual Dance and Flamenco Choreography Awards през 1994 г. те са само на двадесет години. Две години по-късно създават своята компания "Nuevo Ballet Espanol", с която обикалят четири континента и печелят възхищението и обичта на зрителите с невероятната енергия и магичност на фламенкото. Идеята за създаването на тази компания е да се отдаде дължимото на традициите на този прекрасен испански танц, като го направят актуален в 21-и век. Стилът на темпераментните танцьори е уникална комбинация между класическа техника и съвременно фламенко.
Самият спектакъл „Cambio de Tercio” се състои от 10 части - всяка микс от стилове, основани на класически испански танци - cantinas, sevillanas, fandangos, rumbas, bamberas, bulerias, tanguillos и seguidillas. Това е шоу, в което двете звезди събират на сцената четири прекрасни танцьорки и едни от най-известните фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”. По време на спектакъла танцьорите сменят няколко пъти своите пищни тоалети. Неизчерпаема енергия, богатство от екзотични ритми – автентични и модерни, огромен положителен заряд, струящ от съвършени танци – всичко това е събрано в „Cambio de Tercio”.
Рохас и Родригес имат реализирани вече над 11 грандиозни спектакъла и спечелени десетки награди: най-добра танцова компания на 2000 г., първо място за фламенко танц и музика от Spain’s Performance Art Society, най-добро танцово шоу на наградите в Монте Карло и много други.
Събитието се организира от продуцентска компания „БГ Саунд Стейдж” с любезната подкрепа на посолството на Кралство Испания у нас. Билети се продават в мрежата на Ивентим – магазини Германос, Пикадили, Офис1 Суперстор, Мултирама, Юзит Каларс и в билетния център на НДК.
 

По материали на БГ Саунд СтейджКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *