Историите на Жанина Драгостинова

|
На 25 март в книжарница "Кръг +" беше представена новата книга на Жанина Драгостинова "Твоята история. 52 седмици от началото на XXI век". За книгата, авторката и историите говориха Панайот Денев (бивш шеф на БТА) и Любен Дилов-син (бивш колега на Жанина Драгостинова).
"Твоята история" е събрала 52 очерка за различни хора, обикновени хора. "Всяка отделна история на малките хора в тази книга носи голямата История на Бълария от първата година на двадесет и първото столетие", както пише на корицата. Тези истории тръгват като рубрика първо за кратко във в. "Дневник", а след това в продължение на една година рубриката излиза в списание "Паралели". Както сподели Панайот Денев, това е един експеримент, в който за пръв път в историята на това издание на БТА се пускат материали от българин, разказващи за българи. При това не политици, не звезди, а обикновени хора. (Странно е, че издателите на книгата от "Сиела" са пропуснали да споменат първоизточника на всички тези очерци). Експериментът е успешен, макар след смяната на г-н Денев като директор на БТА тази рубрика да е прекратена. Но сега читателите могат да се запознаят с тях от новата книга.
Много от героите на Жанина Драгостинова бяха на премиерата и развълнувано споделяха с авторката и помежду си впечатления, преживявания, спомени.
 
Книгата можете да закупите от виртуални книжарници Books.bg и Българска книга.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *