Как гласът може да промени живота ни?

|
Гласът е наш спътник от самото ни раждане – даже и от преди това. Дори и да не осъзнаваме колко е важен той за цялостното ни развитие, гласът определя в голяма степен какво ще постигнем. Как да го тренираме и как да постигнем желаните от нас резултати в кариерата, любовта, приятелството и живота като цяло, ни учи италианският актьор и професор Чиро Импарато в своята книга „Гласът: силата да въздействаш” (ИК „Изток-Запад”).

Знаете ли, че нашият глас отразява личността ни? А убедени ли сте, че вашият ви представя такива, каквито сте и „лепва” по тялото ви? Ако отговорът е „не” – не се притеснявайте, защото гласът може да се промени.

В този свят ние често се съсредоточаваме върху съдържанието. Учим за да станем по-културни и интелигентни, стараем се да се сдобием с положение в обществото, да бъдем уважавани, да си намерим по-добра работа, да се доберем до по-голямо социално признание. Всичко това несъмнено е чудесно, но в много случаи образованието ни учи само какво трябва да кажем, а не и как да го кажем. Резултатът, в повечето случаи е следният: много хора не успяват да се издигнат толкова, колкото заслужават, не съумяват да привлекат любовта на другия или неговото приятелство. И всичко това се дължи не на друго, а на факта, че гласът им не ги представя достатъчно добре.

Как да преодолеем тези пречки в живота и да постигнем положителни резултати в личен и професионален план можем да научим от „Гласът: силата да въздействаш”. В нея авторът Чиро Импарато разкрива как да променим гласа си стъпка по стъпка, как да го направим по-красив и представителен с помощта на специален метод за „оцветяване” на гласа, наречен FourVoiceColors© – „Четирите цвята на гласа“.

Тази книга ни учи как да говорим цветно. Тя ни изправя на прага на една неизследвана вселена, която винаги е била вътре в нас, и която не познаваме единствено защото никой не ни е казвал, че съществува. Когато осъзнаем по-добре гласа си, ще се почувстваме така, сякаш сме открили неоценимо съкровище, сякаш имаме повече пари в банката или сме проговорили нов език само за няколко часа.

*

Всички знаем, че интересният глас е нещо, което се харесва, че когато гласът съобщава нещо по начин, който привлича и съблазнява, това винаги води до по-добър резултат. Чиро Импарато
 

По материали на "Изток-Запад"
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *