Как се става човек – ръководство от Джордж-Марк Райнов

|
Всъщност, не точно. Книгата на Джордж-Марк Райнов „Да бъдеш човек” съвсем не е пълна с нравоучения и постулати. Тя само чертае пътищата на човешкото - както за отделната личност, така и за цялото общество. Стилът й е есеистичен, и въпреки че е на икономическа тематика, книгата търси хуманитарното начало. Това е и опит да се надскочат масовите потребности и да се адресира грамотната и ерудираната личност. По думите на автора, в България няма подобна книга.

Премиерата на „Да бъдеш човек” се състоя на 17 декември в Националната галерия за чуждестранни изкуства. Организатори бяха издателска къща „Жанет 45” и фондация „Св. Св. Кирил и Методий”. Книгата бе представена от нейния издател - Божана Апостолова. Актрисата Татяна Лолова прочете онази част от нея, която изгражда цялостната й концепция. Тя получи и първия автограф от автора.

Божана Апостолова проведе своеобразно интервю с Джордж-Марк Райнов, в което разговаря с него за книгата. Този диалог обаче бързо се превърна в интересна дискусия между автор и аудитория.

„Това е книга, която иска да открие човека във всичките му измерения” – заяви Божана Апостолова. Без да има претенции да е вездесъща, книгата проследява икономическата и социалната среда, за да съгради основите на Човека в един динамичен и сложен свят.

„Да бъдеш човек” е петата книга на Джордж-Марк Райнов, издадена в България, и третата от цикъл, който включва още книгите „Свободният човек” и „Икономика и морал.”
 

Десислава ГичеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *