“Календар с разкази” на Александър Шпатов среща българските си читатели

|
На българския книжен пазар вече е сборникът на Александър Шпатов „Календар с разкази“, издание на „Ентусиаст“, които уверяват, че това са "уникално написани текстове, които в никакъв случай няма да оставят читателите равнодушни." Сборникът „Календар с разкази“ съдържа 12 разказа за всеки месец от годината и два допълнителни – за Коледа и Великден.
„Това са 14 богати, пъстри и изненадващи, усмихнати истории. Една усмихната книга, която ще усмихне и вас. Шпатов е чудесна шпация между две прескачания на сърцето, изненадваща литературна екстрасистола, каквато чакахме от много време“, споделя редакторът на книгата Любен Дилов-син.
Въпреки че е едва на 26 години, Александър Шпатов с право може да бъде определен като надежда за съвременната българска литература. Той е от новото поколение български автори, намерили себе си в градската тема. Два негови сборника с разкази вече са му спечелили верни читатели. Името му е известно не само у нас, но и в Германия, където има успешно публикувана книга, превърнала го в най-младия български автор, превеждан в чужбина.
Освен чудесните илюстрации, отбелязваме и друг интересен факт - както и при австрийското издание на "Разкази под линия", книгата излиза с трейлър, както и с отделна Фейсбук страница, в която можете да намерите цялата информация за книгата.


 
За автора:
Александър Шпатов – образован в Американския колеж и в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е от младото поколение български автори, намерили себе си в градската тема. Две негови книги с разкази вече са му спечелили верни читатели: „Бележки под линия“ (2005) и „Разкази под линия“ (2008), издадена в Германия през 2010 г. и превърнала го в най-младия български автор, превеждан в чужбина.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *