Калин Терзийски извади на показ последната си книга

|
Издателство "Жанет 45" представи "Има ли кой да ви обича" - четвъртата книга на Калин Терзийски в края на седмицата.
Калин Терзийски бе събрал приятели и почитатели в галерия "Академия" и се бе погрижил за по-нестандартна премиера. За музикалното оформление се грижеха Борис Сергинов и неговата група, водещ бе Даниел Ненчев, който представи с няколко думи автора. Разкази от сборника четоха Тома Марков, Стефан Иванов, Радослав Парушев и Невена Калудова.
Издателството и писателят представят книгата по следния начин:
„Има ли кой да ви обича” е четвъртата книга на ъндърграунд писателя Калин Терзийски. Тя е продукт на закономерното развитие от весел сюрреализъм към поетичен натурализъм, което претърпява автора след 13 парчета от счупеното време и Сурови мисли със странен сос... В книгата, която е сборник разкази, има колекция от привидно реалистични парчета, които всъщност са идеологически памфлети. Ако човек се зачете внимателно в разказите, ще открие, че те са всъщност болезнени писъци на Героя на Нашето Време - измъчен от безцелността на консуматорското живеене и на безбожието на съвременниците си – консуматори. Оптимизмът е жалка рекламна стратегия, насочена към безнадеждните, пълни с глуповати, рекламни надежди потребители, които трябва да бъдат убедени, че ще бъдат задължително щастливи... но само при условие, че консумират много и правилно. Това иска да каже авторът Терзийски, един мрачен и строг наблюдател на съвремието. За тези, които обичат лириката, в книгата има и доста много лирика."

„...Аз съм се опитал да напиша нещо напълно непазарно, несъобразено с никой и нищо. Освен с моите мисли и чувства. И мисля, че ако някой е достатъчно милостив да приеме мене – човека, ще приеме и моята книга.” - Калин Терзийски


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *