Калуди Калудов гостува на русенска сцена

|
На 15 юни от 19.00 часа Държавна опера Русе ще представи на своята сцена един от най-зрелищните си спектакли - операта „Турандот” на Джакомо Пучини. В ролята на принц Калаф ще се превъплъти световноизвестният български тенор Калуди Калудов, а в ролята на принцеса Турандот гостува Елена Баръмова.
В ролята на Лиу оперните меломани ще видят младото сопрано Мария Цветкова, като Тимур – Пламен Бейков, баритонът Венцеслав Анастасов – в ролята на Пинг, а в останалите две роли от колоритната тройка (Панг и Понг) ще пеят Димитър Кюркчиев и Стилиян Минчев. Участват хор, оркестър и балет на Държавна опера - Русе. Режисьор Нина Найденова, художник на декора Борис Стойнов, художник на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова. Диригент Найден Тодоров.

Калуди Калудов ще се задържи този път по-дълго в известния с музикалните си традиции град Русе. На 18 юни от 19 часа в Дома на културата специално за русенската публика певецът ще изнесе самостоятелен рецитал с оркестъра на Държавна опера Русе под диригентската палка на талантливия млад диригент Найден Тодоров. Програмата на концерта включва избрани популярни арии от опери на Верди, Пучини, Бизе, Леонкавало и любими италиански канцонети.
 
Изпълнение на Калуди Калудов на "Nessun dorma" - ария на Калаф от операта "Турандот" на Пучини


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *