Кампания „Якото четене” ще популяризира четенето сред младите

|
Младежкият сайт ТееnProblem.net стартира инициатива за популяризиране четенето сред младите. Кампанията „Якото четене” се провежда на специален промосайт и протича под формата на игра. В нея на потребителите се задавани въпроси, свързани с определен набор книги с художествена тематика, както от български така и от чуждестранни автори.

„Якото четене е една дългосрочна инвестиция за повишаването на грамотността, интелигентността и общата култура на младите хора в страната. TeenProblem.net всеки ден се радва и задоволява нуждата от информация и актуални съвети на над 45 000 млади хора. Ние съзнаваме отговорността, която поемаме пред подрастващите, младите и всички потребители, преминали през нашите страници през последните 8 години. Ето защо решихме да инвестираме в тях и в т.нар. бъдещо поколение - това което ще ни управлява, това което ще взима важните решения след време. Не на последно място за нас четенето и грамотността са въпрос за запазване на идентичността и дори въпрос на национална сигурност”, коментира целта на инициативата Александър Ненов, основател и мениджър на сайта.

Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да отговаря на въпроси или да предлага такива, като за всяко свое действие в промо сайта потребителят ще трупа точки по определени критерии.

Седмица след старта на играта в „Якото четене” са се включили 1 738 потребители, дали 36 346 отговора. Самият промосайт е регистрирал над 300 000 (по данни на Google Analytics).

За най-активните потребители в края на кампанията ще бъдат раздадени специални награди. Всички участници, минали определен минимум точки, ще бъдат включени в томбола за допълнителни награди, като са предвидени и множество поощрения.

Краят на кампанията - 15 март - ще бъде отбелязан с пресконференция и събитие в известна столична книжарница, в която ще се връчат наградите на победителите от играта.

Кампанията "Якото четене" е подкрепена от Microsoft и Samsung.

Партньорите на инициативата са издателствата: Хермес, Кръгозор, Унискорп, Ера, Емас, Егмонт България, Сиела, Колибри, ИнфоДар, Изток - Запад.

В кампанията участват и вериги книжарници: Пингвините, Сиела, BOOKTRADING и Хермес.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *