“Капиталът на Карл Маркс” в модерния свят

|
В понеделник (17 януари) излиза книгата „Капиталът на Карл Маркс” - интерпретация на Стийв Шипсайд, използващ примери от действителността на 21-ви век, за да приложи текста на Маркс в модерния свят на бизнеса и икономиката. Това е четвъртата книга от поредицата „52 значими идеи и тяхната интерпретация” на издателство "Инфодар".
Публикуван за първи път през 1876 г., „Капиталът” е най-значимият принос на Карл Маркс към политическата икономия. През критиката на Маркс към уязвимостта на свободните пазари можем да забележим неизбежността на настоящия финансов колапс. Днес „Капиталът” е считан за една от най-влиятелните книги, писани някога. В тази своевременна интерпретация, Стийв Шипсайд използва примери от действителността на 21. век, за да приложи текста на Маркс в
модерния свят на бизнеса и икономиката.
Открийте:
• защо големият бизнес не е непременно по-добрият бизнес;
• как да развиете екип от креативни личности;
• защо един успешен бизнес трябва да се ангажира със социална отговорност;
• най-добрите начини да представите нови стратегии, системи и технологии на вашия екип;
• защо имате нужда да поддържате екипа си в добро здраве и щастлив.
Възгледите на Маркс често съответстват на настоящите критики към бизнес практиките и антиглобализационната сантименталност. Това прави „Капиталът” приложим също както и
преди 130 години.
168 стр., цена 8 лв.
 
На пазара от издателство "Инфодар" е и шестата книга от поредицата за Анита Блейк, ловецът на вампири "Убийствен танц" от Лоръл Хамилтън. (612 стр., 14 лв.)
Мъртвите й се подчиняват. Немъртвите се страхуват от нея. Анита Блейк, аниматор и ловец на вампири, живее двойствен живот – както и двойствен любовен живот, разкъсвана от любовта си към двама мъже – главния вампир и господар на града Жан Клод и върховния върколак Ричард. Но когато Анита става обект на желание – с обявена награда за главата и` , тя ще бъде принудена да извърши нещо, което никога не си е представяла – да избере между двамата... ... докато някой се опитва да я убие. Нищо ново на хоризонта, но този някой се е обърнал за помощ към експерт... дали Анита ще се изплаши? Утре, някъде, някой ще има списък с поръчкови убийства и нейното име ще фигурира в него. Поредното страшно и страстно преживяване на Анита Блейк.
 

По материали на издателство "Инфодар"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *