Карнавален пъзел от житейски истини провокира от сцената на Сатирата

|
На 9 и 23 март 2006г. на сцената на Сатиричния театър е премиерата на най-новата постановка на частен театър “Инверсия” – “Карнавал”.
“Карнавал” е постановка, която носи заряда и динамиката на живота. И изконния конфликт между началата. Разминаването между тях. Носи вкуса на познатото. Мирисът му. Носи усещането за нещо, вече преживяно. Усещане за “дежа вю”. Защото всеки от нас е бил част от Карнавала. Играл е роля в него. Но на prima vista. Без време за репетиции. Без време за размисъл. Направо на сцената. На сцената на собствения си живот. На сцената на човешките взаимотношения.
А къде е границата? Къде е времето за реванш? Времето, в което можем да се поучим от грешките на миналото и да “вземем в ръце” бъдещето си? Да направим крачка встрани и да се огледаме. И... любими моменти. Любими хора. Емоции... Болка. Но тя сякаш няма значение. Нищо няма значение. Освен едно. Любов... Любовта, която винаги сме чакали. Любовта, която е била пред нас, а не сме я виждали. Любовта, която неуморно сме търсили. Тази любов, с която е наситена цялата вселена. А от нас се иска само да я приемем. Да сме готови да я приемем. Да бъдем готови да сбъднем мечтите си. В и чрез нея. Да бъдем готови да разкрием с гордост чувствата си. И подтисканото желание да не бъдем сами. Да не останем анонимни в собствения си “карнавален” свят. Да станем цяло с половинката си. Въпреки трудностите. Въпреки пречките. По-убедени отвсякога.
А “Карнавал” е една история за живота – пъстър, различен, труден, но винаги безкрайно истински. За живота, на пресечната точка на смях и сълзи. За живота, в които щастието е и близо, и далеч. За живота, който на моменти ни се струва нелеп, на моменти, дори безумен. За живота-карнавал. Карнавалът в душите ни. Карнавалът в сърцата ни. Карнавалът вътре в самите нас.
Една история за силата, която ни събира с околните. И силата, която ни разделя от тях. За мечтите, копнежите, желанията. И... предразсъдъците, трудностите, бариерите, които често сами си поставяме. Една история за живота. За живота, с голямо Ж.
За модерния човек, изтъкан от амбиции, желания и страст. Модерният човек, за когото всеки ден е едно ново предизвикателство. Ново начало. Всяка сутрин е устремена към различното. Изпълнена с надежда, с мечти. А всяка вечер е една инверсия. Противопоставяне. Изопъчаване. Болезнен допир до реалността. До страховете. До отговорността. Отговорността да обичаш. Отговорността да бъдеш обичан.
 

Автор: Камен Донев (номинация за “Аскеер”)
Режисьор: Симeон Димитров (номинация за “Аскеер”)
Актьорски състав: Симона Попова, Стефка Златкова, Кирил Михов.
Костюми: Мира Бъчварова (носител на приз “Златна игла”)
Графичен дизайн: Петър Соколов
Сцена: Държавен сатиричен театър “Алеко Константинов”, гр. София, Музикално-драматичен театър “Константин Кесимов”, гр. Велико Търново


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *