Картонен град в галерия Credo Bonum

|
Изложбата на Виктория Книш е част от програмата на фестивала Sofia Design Week и продължава от 10 до 18 юни. Тази година за първи път в рамките на фестивала има специална програма Sofia Design Week Kids, която включва изложби, лекции и работилници за деца и родители със световни и български дизайнери.
Организатори на фестивала са ЕДНО и фондация “Америка за България”.
Програмата на фестивала е част от Културния календар на Столична община и е по инициатива „София – Европейска столица на културата 2019 г.”.

Картонен град е фантастично място, материализирано от картон, маркери и човешки ръце. Това е място, в което ще откриете картонен лабиринт, картонено кафене, асансьор, местни жители – картонени чудовища, парк, часовник и господин с бомбе. За пристрастените шофьори е предвиден специален картонен паркинг с избор от картонени автомобили. Една от важните забележителности на Картонен град е световно известния Картонен куклен театър, в който ще изиграят представленията си Мила Балева и Гео Калев. Стикерите в града ще бъдат изрязани от Артелие.
Вики Книш е главен архитект и кмет на Картонен град. Тя измисля и създава концепцията, жителите и всичко, което децата и родителите ще могат да правят в него.

Вики Книш е графичен дизайнер, илюстратор и фотограф на свободна практика. Занимава се с рекламни кампании, плакати, тениски, пазарски чанти, брошури, илюстрации на книги, фотографски проекти и други. Името й често се свързва със стартираното от нея българско проявление на световната мрежа за късометражно кино Future Shorts.
 

По материали на галерия "Кредо Бонум"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *