Кино-академията на Reporteen обикаля българските училища

|

Организаторите на Репортийн 2013 от Център за образователни инициативи тръгват по училищата на страната. Те ще дискутират с младите хора темата на конкурса за късометражно кино през 2013 – „Толерантността е...“ и ще им дават съвети и ноухау за снимането на филми в избрания формат – с продължителност до 3 минути.


4 града в страната ще обиколи РепорТийн Академия 2013. 

Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", Велико Търново на 15 април в 13,10 ч.

Школа „Дедал“, бул. Съборни, 24, ет. 7 (Сградата на Стоматологията), Варна, на 16 април (вторник) в 14 ч.

Залата на Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“, Бургас, на 17 април (сряда) от 11 ч.

Залата на ГПЧЕ „Ромен Ролан”, Стара Загора, на 18-ти април (четвъртък), 12,30 ч.

Reporteen насърчава тийнейджърите да споделят посредством кратки клипове до 3 минути своя опит и идеи като реални носители на позитивното мислене и иновациите. Изключително изискване на конкурса е всеки видеоклип да бъде позитивен.

Първите участници в конкурса вече представиха своите проекти. Това са Юзлем Мустафа, Хатидже Уручева и Фатме Исмаилова. Техните филми можете да видите тук: http://reporteen.bg/vote . Всички тийнейджъри, които искат да изпробват своите сили като режисьори на късометражно кино в конкурса "Репортийн", могат да  пресъздадат в 3-минутни клипове своя опит и идеи. Филмчетата трябва да бъдат изпращани в сайта на конкурса www.reporteen.bg до 20 май. Право на участие имат всички ученици на възраст между 13 и 19 години в българско училище в или извън България.

 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *