Кирил Кавадарков на 70 години

|
Кирил Кавадарков в сцена от "Почивен ден"На  26 октомври на Голяма сцена Народният театър ще отбележи 70- годишнината на Кирил Кавадарков със спектакъла  “Почивен ден”, автор и режисьор Камен Донев.

Кирил Кавадарков завършва ВИТИЗ през 1967 г. Работи в театрите в Добрич, Варна, Пловдив, Пазарджик. От 1976 г. е в трупата на Народния театър. Сред театралните му роли са: Исай в „Януари” от Йордан Радичков, Горилков в „Големанов” от Ст. Л. Костов, бай Хаджи Аврам в „Опит за летене” от Йордан Радичков, Мичо Бейзадето в „Под игото” от Иван Вазов, Иван Бухала в „Чичовци” от Иван Вазов, Алкалд в „Руи Блас” от Виктор Юго, Глигор в „Суматоха” от Йордан Радичков, Певец/Княз/Старец в „Кавказкият тебеширен кръг” от Брехт, Никола дел Монико в „Колкото побере кашонът” от Серж Валети, Грегъри Соломън в „Цената” от Артър Милър, Ирод в „Както ви е угодно, или Дванайсета нощ” и Вещица в „Макбет” от Шекспир , Едуард в „Почивен ден” от Камен Донев, Алдомировци в „Рейс” от Станислав Стратиев. Носител на „Аскеер 1993” за поддържаща мъжка роля за Грегъри Соломън в „Цената”. Има над 25 роли в киното: „Търновската царица”, „Йо-хо-хо”, „Бон шанс, инспекторе!”, „Гори, гори огънче” и др.

На сцената на Народен театър „Иван Вазов” Кирил Кавадарков участва в спектаклите:„Почивен ден” от Камен Донев,  „Сако от велур”от Станислав Стратиев, „Работно време” от Камен Донев, „Досието на една Ж” от Петър Маринков.

 

Кирил Кавадарков в сцена от "Почивен дом"

По материали на НТ "Иван Вазов"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *