Класик ФМ МТел оркестър отличен с престижната награда “Кристална лира”

|
На 1 ноември, в Деня на народните будители, в зала „България”, се проведе дванадесетата церемония по връчване на елитните музикални награди „Кристална лира”. Учредители на приза са: дирекция “Музика и танц” към Министерството на културата; Съюзът на българските музикални и танцови дейци и "Класик ФМ радио".
Конкурсът удостои с признание професионалисти в 15 категории за върхови постижения в областта на музикалното и танцовото изпълнителско изкуство през изминалия концертен сезон 2007 – 2008. В категорията „Оркестрово изкуство” „Кристална лира” заслужи “Класик ФМ М-Тел” оркестър за концерта със световно известния цигулар Найджъл Кенеди, състоял се на 5 октомври 2007 г. в Националния дворец на културата. Това е третата награда за оркестъра от началото на провеждане на конкурса.
Именитият български диригент Пламен Джуров връчи почетната статуетка на изпълнителния директор на „Класик ФМ радио" господин Васил Димитров.
В категорията „Инструменталисти” наградата „Кристална лира” получи знаменитият български пианист Людмил Ангелов за многобройните си забележителни изяви на българска сцена, през този период.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *