“Ковачи” от Алек Попов на сцената на театър “Сълза и смях”

|
Университетският театър на НБУ в бъдеще ще представя своите спектакли  и на Открита сцена  "Сълза и смях".  Ще бъдат показвани представления създадени по програма "Независима продуцентска дейност", които са с участието на утвърдени имена на българския театър.
Това е ново начало, казват от театъра,  и се надяваме, че по този начин представленията  му ще получат още една възможност за среща със софийската публика.
На 25 февруари от 19 ч. ще се даде старт  на  сътрудничеството със "Сълза и смях" с постановката  "Ковачи" от Алек Попов.

Сцена от постановката
Представлението има номинация за "Икар"- 2013 г. за поддържаща женска роля на актрисата Ася Иванова, както и номинация за "Аскеер" – 2012 г. за съвременна българска драматургия.
Второто представление, което Университетски театър ще представи в Открита сцена „Сълза и смях”, е "Домът на Бернарда Алба” с участието на проф. Цветана Манева, която ще партнира на студентите  дипломанти в ролята на Бернарда. Режисьор е Възкресия Вихърова.

"Ковачи" е пикантна история, наречена от своите създадели коментар на ежедневно – битово, медийно и политическо ниво, в което се повдигат съвременни теми, например, мястото ни сред другите в Европа, сблъсъка на ценности, етикетитете, образа и статута на гастарбайтерите в съвременна Германия.
Според своя създател – Алек Попов, текстът е „провокативна история, изследваща трансформациите на сексуалното желание в  развитите общества“.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *