Коледен панаир на книгата 2006

|
На 12 декември в зала 7 на НДК с тържествена програма беше открит тазгодишния Коледен панаир на книгата.
Водещ на вечерта беше актьорът Ицко Финци, а самата програма започна с изпълнение на ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков". Директорът на НДК Христо Друмев каза няколко приветствени думи. Актрисата Йоана Буковска прочете едно стихотворение. След това се включиха и истински автори със свои произведения: Алек Попов, Бойко Ламбовски, Георги Господинов, Елин Рахнев, Емил Андреев, Йордан Ефтимов, Кристин Димитрова, Силвия Чолева, Теодора Димова и Тома Марков. Между различните автори с кратки изпълнения се включваха Васил Пармаков (пиано) и Ицко Финци (цигулка). Официалната част завърши с едно изпълнение на етно-рок групата "Гологан".
 
Коледният панаир на книгата ще се проведе от 13 до 17 декември 2006 г. в зала 3 (ет. 7) на НДК. На площ над 750 кв. м повече от 130 български и чужди издателства ще представят десетки хиляди заглавия.
Културната програма на Панаира включва около 50 събития. Представянията на нови книги, премиерите и срещите с автори ще се проведат в зала 3.1 и на щандовете на Панаира. А “Празниците на книгата за деца” ще са в зала 3.2, където освен много забавления и коледни изненади за най-малките всеки ден ще работи “Работилницата на фантазията”, в която ще участват ученици от Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров” – София.
Както винаги, свое пространство с много съпътстващи събития ще има и Литературно кафене “Хеликон”, отново водено от Йордан Ефтимов (вижте пълната му програма)
Коледният панаир на книгата тази година е посветен на 200-годишнината от издаването на първата новобългарска печатна книга “Неделник” от Софроний Врачански и е под мотото “Чета, за да мога”. Каквото и да означава това.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *