Конкурси

 • Софийски планински клуб обявява конкурс за кратък разказ “Под върха”.Скъпи приятели, любители на планината,

  Дойде време за второто издание на конкурса за кратък разказ “Под върха”. Когато през 2015 г. ни хрумна идеята да съберем на едно място хора, планини и добро перо, още не знаехме, че ще намерим толкова много съмишленици. Изненадохме се приятно, за което ви благодарим! Всички, които посещават планината, я виждат по различен, индивидуален начин. Именно тези толкова разнообразни гледни точки, чувства и емоции искаме да съберем на едно място…пък и да раздадем награди на най-добрите сред вас.
  Знаем, че няма да е лесно, но опитайте в рамките на 18 000 знака (10 машинописни страници) да ни разкажете за Вашите 18 000 стъпки към Върха.
  Ние се стремим да споделяме с вас това, което ни се случва, а сега е ваш ред. Всеки може да участва като ни изпрати своя разказ свързан с планината. Няма ограничение за пол, възраст или практикуван спорт, стига да се случва там горе, в Планината, за която всички мечтаем, докато стоим в града Единственото ни условие е, разказите, които ни изпращате да не са били награждавани в други конкурси.
  Началото на конкурса е в 22:00 на 16 Октомври 2016г., а крайният срок за участие е 23:59 ч. на 16 декември 2016 г. Най-добрите творби ще се определят от 5-членно жури. В събитието във фейсбук ще можете да видите кой ще оценява работите ви.
  Победителите ще обявим в края на годината.
  Награждаването на най-добрите, интересни и екстремни разкази ще се състои в Клуб на пътешественика на 12.01.2017 от 19:00 ч.
  Тази година сме ви подготвили още по-интересни категории, за които ще ви разкажем по-късно. Наградите за тазгодишния конкурс са осигурени от Издателство Вакон, OUTSIDER Магазин Stenata, Ailyak Beer , Айляк Хамак, 360° и Travel & extreme Explorer

  Някои бележки:

  Изпращайте своите разкази на e-mail адрес: podvurha@spk.bg . С изпращането им вие се съгласявате те да бъдат използвани и публикувани от нас. Оценяването на текстове ви ще се случва анонимно. Моля не включвайте в тях имена на търговски дружества, web сайтове и др., за да избегнем неудобни ситуации. Софийски планински клуб си запазва правото да обяви и допълнителни награди за Вашите разкази, защото сме сигурни, че те ще са страхотни.
  Благодарим на всички за участието. Ще се радваме да се срещнем с вас и да преживеем нашите общи приключения в планината.
  #УважавайПланината!

 • Театър 199 „Валентин Стойчев” обявява петото издание на конкурса  на името на голямата българска актриса СЛАВКА СЛАВОВА  за написване на камерна пиеса (до четири действащи лица) на съвременна тематика.

  Награден фонд:

  Една награда от 5000 лева.

  Задължение на Театър 199:

  Да осъществи сценична реализация и постановка на драматургичния текст на своята сцена не по-късно от 12 месеца от датата на обявяване на резултатите от  конкурса.

  Условия:

  Пиесите, участващи в конкурса,  трябва да предполагат спектакли не по-дълги от 90 минути.

  Те не трябва да са:

  • Публикувани под каквато и да било форма, включително в  Интернет или на електронен носител;
  • Участвали в други конкурси за драматургия;
  • Поставяни на сцена.

  Авторите:

  • не трябва да са по-възрастни от 39 години;
  • могат да участват в конкурса само с една творба;
  • с участието си в конкурса авторът на отличената пиеса поема задължението да не предоставя права за публичното й представяне на друг театър в срок от 12 месеца след  излизане на премиерата в Театър 199 „Валентин Стойчев”.

  Провеждане  на конкурса:

  • Журито ще отличи не повече от  една пиеса.
  • Конкурсът е анонимен. Върху текста трябва да е изписано само заглавието на пиесата.
  • Текстът се предлага в разпечатан вид. По желание на автора и в електронен вариант за евентуалното му представяне в уебстраницата на театъра след обявяване на резултатите  при съгласие на автора.
  • Текстът трябва да е придружен от  запечатан плик, съдържащ следната информация:
   • 1. заглавието на творбата;
   • 2. името на автора;
   • 3. неговият ЕГН;
   • 4. телефон за контакт.

  Срокове:   

  Текстовете трябва да постъпят в Театър 199 не по-късно от 31.01.2017 г. Текстове изпратени като препоръчана пратка по пощата трябва да носят клеймо с дата не по-късна от 31.01.2017 г.  и да бъдат адресирани както следва: София 1000; ул. “Славянска” 8; Театър 199 „Валентин Стойчев”; За конкурса “Славка Славова”.

  Приемането на текстове се извършва в Администрацията на Театър 199 „Валентин Стойчев” всеки работен ден от 14.00 ч. до 16.00 ч.

  Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 23 март 2017 г.  на специална пресконференция с участие на медиите, както и на уебстраницата на Театър 199 „Валентин Стойчев”.

  За повече информация: тел. 9870-872  /14.00-16.00 ч./   

РЕЗУЛТАТИ

 

 

 

Това е само табло за обяви. “Словеса” и сдружение “Словото” не отговарят за невярна информация, подадена от организаторите на съответния конкурс.

strong/li

/li

/strong