Контрабасов “концерт на възглавници” на 22 февруари

|
"Модо България" представя Контрабасов Концерт на възглавници на 22 февруари 2015 г. от 11:00 и 17:00 ч. в сградата на Съюз на Архитектите в България, ул. “Кракра” №11, гр. София

Запознанството с чешката култура и музика ще продължи на 22 февруари в Съюза на архитектите (намиращ се на ул. “Кракра” №11) от 11:00 и 17:00 часа, с помощта на гиганта в оркестъра - контрабаса. Той е висок почти два метра и тежи около единадесет килограма, а ако се отваряше, в тялото му спокойно можеше да се скрие цял човек. Често оприличаван на слона, контрабасът има дебел глас и завидни способности да кара малки и големи да затанцуват в подадения им ритъм. Не един, не два, а цели три контрабаса ще покорят сцената с цялото си великолепие в Контрабасов концерт на възглавници. Музиката ще звучи под майсторските ръце на д-р Свобода Боздуганова, специализирала в Чехия, която е прочута с контрабасовите си традиции из целия свят. Боди, както я наричат приятелите й, е позната на българската сцена с участието си в различни джаз формации. Тя не се ограничава жанрово и вече е доказала, че има бъдеще както в класиката, така и в джаза. Тя се изявява и като солов изпълнител има зад гърба си има редица контрабасови рецитали, както и многобройни участия в концерти. Партньори на Боди на сцената ще бъдат две нейни ученички в софийското Музикално Училище – Деа Майсторска и Калина Андреева, а на пианото ще се включи Венета Нейнска.

На 22 февруари, в рамките на Контрабасов концерт на възглавници, ще се проведе Работилница на възглавници, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на творчески екип “Онче Бонче”. Участието в работилницата е безплатно.

За билети и резервации: www.pillows.bg

По материали на "Модо България"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *