Концертите в новата мултифункционална зала в София се откриват през октомври от Жан-Мишел Жар

|
София Мюзик Ентерпрайсис разпространиха следното съобщение: Първата световна звезда, която ще открие за концерти новата мултифункционална зала в България - "Арена София" - ще е създателят на електронната музика, недостижимият Жан-Мишел Жар, който ще гостува в залата на 9 октомври 2011 г. от 20 ч.
Новата "Арена София" е уникално високотехнологично съоръжение, което освен за различни видове спорт, е изключително подходящо и удобно за всякакъв вид концерти. Конструктивната гъвкавост и променящ се капацитет от 3 000 до 18 000 души позволява новата зала да бъде домакин както на класически, така и на рок и поп концерти, а също различни мюзикъли, цирк и шоу програми.

Първият артист, който ще представи едно изключително шоу и на практика ще впише в концертната карта на Европа и "Арена София", е космическият Жан-Мишел Жар (Jean-Michel Jarre). Този концерт със сигурност ще бъде едно от най-грандиозните събития на българската музикалната сцена тази година. Както може да се очаква, това ще е един уникален спектакъл, с впечатляваща визия, невероятни светлинни ефекти, мултимедия и електронни инструменти.

Капацитетът на залата в конкретния случай ще бъде ограничен до 10 000 души, като на спортното поле ще бъдат разположени столове и няма да има правостоящи зрители.

Билетите за концерта на Жан-Мишел Жар ще бъдат на цени от 40 до 100 лева и могат да бъдат закупени от:

- Онлайн на адрес www.ticketpro.bg
- Касите на "Тикетпро България" и неговите партньори
- Касата на "Арена София" от 1 август 2011 г.
- Музикалните магазини в странатаПродажбата на билети започва на 17 юни (петък) 2011 г.
 
Жан-Мишел Жар изгрява на международната музикална сцена през 1977 със своя първи хитов албум „Oxygen”,който се разпродава в над 18 милиона копия в цял свят.
Изключителната му съдба следва стъпките на неговия баща, Морис Жар, композитор на музиката към едни от най-известните и легендарни холивудски филми ("Доктор Живаго", "Лоурънс Арабски"...)
Приносът на Жан-Мишел Жар за развитието на електронната музика през 20. век е огромен. Със своя изключително характерен талант, той представя музиката не само като поредица от отделни ноти, а като уникална комбинация от звуци.

По време на следването си в Консерваторията в Париж, Жар се вдъхновява да преоткрие музиката, използвайки въображението си и новите технологии.

Революционният му подход към правенето на музика ражда поредица от албуми, всеки от които става номер едно: "Oxygene" (1976), "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields (Les Chants Magnétiques)" (1981), "Zoolook" (1984), "Rendez-Vous" (1986), "Waiting for Cousteau (En Attendant Cousteau)" (1990) или над 80 милиона албума, продадени до днес. Творчеството му оказва сериозно влияние на артисти като Moby, Air, Daft Punk, The Chemical Brothers и др.

Следвайки своя характерен музикален талант, Жан-Мишел Жар създава един напълно нов жанр и формат на концертите си. Традиционните зали и арени буквално стават неузнаваеми. Шоутата се превръщат в неповторимо, единствено по рода си звуково и визуално пиршество за сетивата. Те винаги привличат огромен брой зрители и често подобряват рекордите на Гинес за посещаемост.
Провеждат се в необикновена обстановка по повод на различни събития, маркирайки значими исторически факти като:
- Китай след Мао до днес;
- НАСА и трагедията със совалката в Черна гора;
- Негово Светейшество папа Йоан Павел II в Лион - една от най-големите вълни на тероризъм във Франция, фатално съвпадаща с предсказание на Нострадамус;
- сагата в английската област Докландс с участници като принцеса Даяна и медийния магнат Робърт Максуел;
- концертът в Полша по инициатива на Нобеловият лауреат за мир Лех Валенса;
- посрещането на новото хилядолетие на Египетските пирамиди.През 2009-2010 г. Жан-Мишел Жар прави първото си световно турне като всички дати в Европа са напълно разпродадени и събират най-разнообразната аудитория от фенове - от млади аматьори в техно музиката, професионалисти с бели яки и вратовръзки, хай-тек и аудио-маниаци над 40-те, поколението на албума „Oxygene”, до жените от всички възрасти, които са увлечени по симпатичния французин.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *