Концертът на Милчо Левиев остава в Античния театър

|
plovdiv-solun-bgКонцертът „Балканска връзка“ на Милчо Левиев остава в Античния театър, съобщиха организаторите. Той ще се състои утре,  30 септември, от 20 часа, вход свободен.
Музика на Пиацола, Джон Ленън, Бизе, Бах и Верди, световноизвестното гръцко сиртаки в „балканска връзка” с неравноделния темперамент на българския фолклор – цялата тази  палитра от звуци и настроения публиката ще съпреживее чрез неповторимите интерпретации и аранжименти на Маестрото.


Концертът-спектакъл „Балканска връзка“ е съвместна продукция на Sychrono Conservatoire of  Thessaloniki и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. На сцената ще видим смесен симфоничен оркестър от над 30 музиканти,  група от 25 ударни инструмента, хор и джаз група. Всички участници в тези формации са възпитаници на солунската консерватория, академията и музикалното училище в Пловдив. Към тях ще се присъедини и фолклорният танцов ансамбъл на АМТИИ.

С тази първа инициатива организаторите от Сдружението за култура и образование, чийто патрон е Милчо Левиев, се надяват да поставят силно и вдъхновено начало на редица творчески изяви и образователен обмен между Солун и Пловдив, между Гърция и България.

 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *