Концерт на големия еквадорски китарист Хулио Алмейда на сцената на Studio 5

|
Хулио Алмейда е сред емблематичните световни имена в класическата китара. Еквадорският солов и камерен изпълнител изнася рецитали в цяла Европа, Северна и Южна Америка, Русия, Иран.
Неговите представления са поставяни в най-престижните световни концертни зали като Карнеги Хол в Ню Йорк, Кенеди Център във Вашингтон, Театро Колон в Буенос Айрес, Кралската фестивална зала в Лондон, още Ватикана, Париж, Москва, Тел Авив, Бейрут и много други. Дискографията на маестрото включва девет компакт диска. Той е носител на редица престижни национални и международни отличия. Прави записи в партньорство с немското национално радио, радио Недерланд (Хага), радио Барток (Будапеща), аржентинското национално радио, както и за радио и телевизионни канали в Бейрут. В момента Алмейда е преподавател в Мербуш в държавната консерватория на Германия.
За тези, които желаят да се потопят в ритъма на китарата и да станат свидетели на нейния танц, еквадорският виртуоз ще изнесе концерт единствено на сцената на Sudio 5.
Сърцето на еквадорската китара ще бие в София на 12 февруари, 19 часа.

Клуб – STUDIO 5 - НДК, вх. А3

Билети: он-лайн - www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.cz
 

По материали на Старс Рекърдс
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *