Концерт на Пол Гилбърт през октомври в Пловдив

|
В рамките на престижния "Фестивал на китарата - Пловдив 2008" е обявен концерт на Пол Гилбърт. Китаристът на рок легендите "Мистър Биг" ще свири в Пловдив на 18 октомври (събота) от 20:00 ч.
Организатори са Община Пловдив и "София мюзик ентърпрайсис". Билетите вече са в продажба на цени от 15, 20 и 25 лв.
 
Пол Брандън Гилбърт е един от най-известните съвременни американски китаристи, популярен най-вече от дългогодишната си кариера с великите рок групи "Рейсър Екс" и "Мистър Биг", както и от брилянтните си солови инструментални албуми. Творчеството му е повлияно от едни от най-великите музиканти на нашето време като Джими Пейдж, Джими Хендрикс, Ван Хейлън, Рамоунс, Кис и Ранди Роудс. Заради своята неподражаема виртуозна техника в свиренето на китара, Пол Гилбърт заема почетното четвърто място на най-великите китаристи на всички времена, а престижното списание „Guitar World” го нарежда сред 10-те най-бързи и технични китаристи в света наред с имена като Бъкетхед, Еди Ван Хейлън, Джейсън Бекер и Ингви Малмстийн.
 
През последните години Пол Гилбърт развива изключително активна кариера - записва като гост музикант в соловия албум на Нийл Морс „Sola Scriptura”, участва в турнето на Брус Булет, промотиращо първия му солов албум, а също и в турнето на забележителното китарното трио G3, заедно с великаните Джо Сатриани и Джон Петручи.
 
В началото на 2008 г. излезе последният му солов албум "Silence Followed By A Deafening Roar".
 
Пол Гилбърт е разностранен талант и изключителен виртуоз. Той композира музика в широк спектър от стилове като поп, рок, метъл, блус, джаз, фънк и дори класика. Води своя рублика в английското списание „Total Guitar”, където публикува свои китарни техники и табулатури в продължение на 31 броя до ноември 2006 г. Артистът преподава китара и в Guitar Institute of Technology в Минесота и носи титлата „хонорис кауза” в японския филиал на института.
 

По материали на София мюзик ентърпрайсис


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *